Avertissement

1.1. Définitions

Dans le présent avertissement, les termes (i) « nous », « notre » ou « nos » désignent : Logi-Cal SPRL, 3500 Hasselt, Spelvojestraat 6, Tél. : +32/(0)474/92.79.01, TVA : BE 0649.860.309, privacy@bouw-energie.be ; (ii) « Site Internet » : www.bouw-energie.be et les sites dérivés, développés et gérés par Logi-Cal SPRL ; et (iii) le terme « vous » : toute personne physique qui fait usage du site Internet.


1.2. Accès au site Internet

L’accès aux informations figurant sur le site Internet est gratuit. La consultation ou l’utilisation du site Internet implique la prise de connaissance et l’acceptation des conditions reprises dans le présent avertissement. Si vous poursuivez la consultation du site Internet, cela signifie que vous acceptez expressément les conditions énumérées ci-dessous et que vous vous engagez à les respecter strictement. Nous pouvons modifier ces conditions à tout moment.


1.3. Informations sur le site Internet

Nous gérons le site Internet et l’adaptons continuellement afin de vous fournir les informations les plus récentes. Notre objectif est de vous informer aussi bien que possible via le site Internet.

Si des informations incorrectes venaient à être publiées sur le site Internet, nous mettrions tout en œuvre pour rectifier cette situation dès le moment où l’erreur a été détectée. Nous ne sommes toutefois pas responsables de l’exactitude ou de l’exhaustivité des informations qui sont publiées sur le site Internet.

Nous ne sommes tenus à aucune obligation du simple fait de la consultation du site Internet. Pour toute prestation de service, demande d’informations, etc., une confirmation écrite de notre part sera nécessaire dans tous les cas.

Les informations qui sont publiées sur le site Internet sont des informations de caractère général et indicatif et elles ne sont pas publiées en vue de répondre à un quelconque besoin individuel. Les informations ne sont pas non plus nécessairement exhaustives ou à jour et ne comprennent pas des conseils ni des recommandations professionnelles.

Le contenu du site Internet (y compris les hyperliens vers d’autres sites Internet) peut être adapté, modifié ou complété à tout moment sans nécessité d’avertissement ou de préavis.


1.4. Hyperliens

La création d’hyperliens vers le site Internet doit nous être communiquée au préalable. L’hyperlien peut uniquement renvoyer à la page d’accueil du site Internet, qui s’ouvre dans un nouvel onglet du navigateur Web. L’établissement de liens profonds est interdit.

Le site Internet contient également des hyperliens vers d’autres sites Internet d’organisations qui peuvent être soit des entités apparentées soit des entités totalement indépendantes de nous. Nous n’assumons aucune responsabilité en ce qui concerne le contenu ou la politique en matière de confidentialité d’un site Internet vers lequel un hyperlien est établi sur notre site Internet.

L’établissement d’hyperliens vers un ou plusieurs autres sites Internet n’implique en aucun cas une quelconque association, un partenariat avec ou une affiliation aux organisations qui gèrent ces sites Internet, pas plus que l’approbation du contenu de ces sites Internet. Les hyperliens sont fournis exclusivement à titre d’information. Nous ne contrôlons pas (le contenu de) ces autres sites Internet.

Dès le moment où nous prenons connaissance avec certitude du caractère illicite du contenu d’un site Internet auquel renvoie un hyperlien établi sur notre site Internet, ou si le contenu ne correspond pas à l’objectif que nous poursuivons, nous supprimons l’hyperlien qui conduit vers ce site Internet. Nous ne pouvons en aucun cas assumer une quelconque responsabilité pour l’établissement de l’hyperlien vers le site Internet correspondant.


1.5. Droits de propriété intellectuelle

Le site Internet, y compris les textes, la mise en page, les éléments graphiques, les présentations, les logos, les logiciels, les bases de données, notre dénomination sociale et d’autres composantes du site Internet sont protégés par des droits de propriété intellectuelle qui nous appartiennent. Vous vous engagez expressément à respecter intégralement nos droits de propriété intellectuelle et/ou ceux de tiers.

Toute reproduction, diffusion, vente, distribution, publication, modification, traduction, adaptation et utilisation à des fins commerciales de la totalité ou d’une partie de ce site Internet, sous quelque forme et par quelque moyen que ce soit, est interdite, à moins d’avoir obtenu notre autorisation préalable par écrit.

Conformément aux dispositions de la loi du 30 juin 1994 relative au droit d’auteur et aux droits voisins, vous êtes autorisé(e) à télécharger des informations sur ce site Internet et à les reproduire aux fins d’un usage strictement privé sans avoir obtenu notre autorisation préalable par écrit. Nous vous autorisons également à copier les données du site Internet à des fins privées, à les imprimer et à les utiliser. En outre, les informations peuvent être distribuées et partagées gratuitement au sein du cercle familial.

Nous nous réservons le droit d’adopter toutes les mesures que nous jugeons efficaces afin d’éviter et/ou de mettre fin à toute atteinte à nos droits de propriété intellectuelle, sans qu’une quelconque responsabilité ne puisse nous être imputée en vertu des mesures adoptées.


1.6. Responsabilité

En visitant le site Internet, vous renoncez à toute réclamation ou tout recours à notre encontre concernant l’utilisation des données et des informations qui sont mis à disposition sur le site Internet.

En visitant le site Internet, vous acceptez d’assumer tous les risques liés à l’utilisation du site Internet. Vous assumez ainsi le risque de tout dommage occasionné à votre ordinateur, à vos logiciels et à vos données quand ledit dommage est imputable à un virus qui pourrait être transmis ou activé par le site Internet. Nous ne pouvons assumer aucune responsabilité à cet égard.

De même, nous déclinons toute responsabilité en cas d’utilisation inappropriée ou frauduleuse des données figurant sur le site Internet.


1.7. Sécurité du site Internet

Afin de garantir la sécurité du site Internet, nous adopterons toutes les mesures nécessaires, telles que des analyses de sécurité, des techniques d’encodage, des environnements sécurisés et tous types de mesures et procédures raisonnables selon l’avancement technique dans ce domaine. Certains sections du site Internet sont réservées et soumises à des conditions d’accès. Dans l’éventualité d’une attaque du site Internet, d’un acte de criminalité informatique ou de toute autre tentative non autorisée d’accéder à une partie ou à la totalité du site Internet, nous utiliserons tous les moyens légaux à notre disposition pour protéger l’intégrité du site Internet et ce, avec la collaboration des autorités compétentes.


1.8. Droit applicable

Étant donné que, par votre consultation du site Internet, vous acceptez expressément le présent avertissement et les conditions qui y sont contenues, vous consentez à ce que tout litige ou toute réclamation concernant le site Internet ou toute donnée qui y est mentionnée soit tranché par le droit belge et soit soumis à la compétence exclusive des tribunaux de Hasselt.



Privacyverklaring


In deze privacy- en cookieverklaring wordt verstaan onder (i) ‘wij’: Logi-Cal BVBA, 3500 Hasselt, Spel-vojestraat 6, Tel: +32 (0) 474 92 79 01, BTW: BE 0649.860.309, www.bouw-energie.be/www.bati-energie.be en afgeleiden en (ii) ‘u’: iedere natuurlijke persoon die gebruikt maakt van onze website en/of ons online platform.


2.1. Bescherming van persoonsgegevens

Persoonsgegevens: alle informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; als identificeerbaar wordt beschouwd een natuurlijke persoon die direct of indirect kan worden ge-identificeerd, met name aan de hand van een identificator zoals een naam, een identificatienummer, locatiegegevens, een online identificator of van een of meer elementen die kenmerkend zijn voor de fysieke, fysiologische, genetische, psychische, economische, culturele of sociale identiteit van die natuurlijke persoon.

Wij hechten het nodige belang aan het respecteren en de bescherming van uw privacy en de vertrou-welijkheid van uw persoonsgegevens. Onderhavige privacy- en cookieverklaring heeft tot doel u te informeren over de modaliteiten in verband met het gebruik van persoonsgegevens en over de ingestelde beschermingsregels om de vertrouwelijkheid van deze persoonsgegevens te vrijwaren.

Wij verbinden ons ertoe om persoonsgegevens discreet te gebruiken en het vertrouwelijke en private karakter ervan te beschermen. Dit alles in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR), de Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (zoals gewijzigd) (hierna ‘de Wet van 8 december 1992’) en de andere relevante vigerende wettelijke voorschriften. Wij hebben naar best vermogen juridische en technische voorzorgen genomen om ongeoorloofde toegang tot en gebruik van uw persoonsgegevens te vermijden. Waar het onmogelijk is om beveiliging volledig te kunnen garanderen zullen wij voorzien in passende technische en organisatorische maatregelen om de persoonsgegevens te beschermen.


2.2. Welke persoonsgegevens worden verzameld, waarom en voor welke doeleinden?

Verwerking: een bewerking of een geheel van bewerkingen met betrekking tot persoonsgegevens of een geheel van persoonsgegevens, al dan niet uitgevoerd via geautomatiseerde procedés, zoals het verzamelen, vastleggen, ordenen, structureren, opslaan, bijwerken of wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken, verstrekken door middel van doorzending, verspreiden of op andere wijze ter beschikking stellen, aligneren of combineren, afschermen, wissen of vernietigen van gegevens.

“Vertrouwelijke verwerking” betekent dat wij de persoonsgegevens op vertrouwelijke wijze verwerken overeenkomstig de in België geldende wettelijke voorschriften, met name de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR) en de Wet van 8 december 1992.

U bent vrij om onze website te bezoeken en de nodige informatie over onze diensten te verzamelen, zonder ons enige persoonsgegevens te verstrekken.

Wij kunnen de persoonsgegevens van de volgende betrokkenen verwerken (bv: gebruikers www.bouw-energie.be/www.bati-energie.be, klanten, klantcontactpersonen, etc). Wij kunnen de volgende persoonsgegevens van de betrokkene (bv. naam, voornaam, rijksregisternummer, telefoonnummer, adres, e-mailadres, rekeningnummer, afbeelding, gezinssamenstelling, opleiding, functie, etc.) verwerken op basis van volgende rechtsgronden (toestemming van de betrokkene, noodzakelijkheid voor de uitvoering van de overeenkomst, wettelijke verplichting, bescherming van vitale belangen, taak van algemeen belang of gerechtvaardigd belang) voor volgende doeleinden (bv. om te voldoen aan wettelijke verplichtingen (klantenbeheer, etc.), om de overeenkomst te kunnen uitvoeren, om de betrokkene te voorzien van informatieve nieuwsberichten m.b.t. de onderneming, om de kwaliteit van diensten of informatie te verbeteren, etc.):

Persoonsgegevens Rechtsgrond Doeleinde
Naam, voornaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres Wettelijke verplichting Beheer van klantendossiers
Naam, voornaam, adres, e-mailadres Wettelijke verplichting Uitsturen van facturen
Naam, voornaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres Noodzakelijkheid voor de uitvoering van een overeenkomst Om de overeenkomst tussen partijen naar behoren te kunnen uitvoeren
E-mailadres Toestemming van de betrokkene Voorzien van informatieve nieuwsberichten

Door persoonsgegevens te verstrekken, verleent de betrokkene de uitdrukkelijke toestemming om die gegevens te verwerken voor de bovengenoemde doeleinden. De betrokkene heeft het recht om de gegeven toestemming terug in te trekken, voor zover de verwerking louter gebaseerd is op de toestemming van de betrokkene.

Tevens stemt de betrokkene er uitdrukkelijk mee in dat de persoonsgegevens in het kader van de verwerking en in overeenstemming met de wettelijke bepalingen kunnen worden meegedeeld aan volgende ontvangers binnen de Europese Economische Ruimte:

  • Combell nv (webhosting)
  • Google (Analytics)
  • Aliplast
  • Atlantic
  • Begetube
  • Belisol
  • Duco
  • Foamglas
  • Futech
  • Knauf
  • Kömmerling
  • Kwadro
  • Mastertherm
  • Nilan
  • Recticel
  • Renson
  • Reynaers
  • Rockwool
  • Sapa
  • Schiedel
  • Schüco
  • Ubbink
  • Unilin
  • Vasco
  • Ventilair
  • Ventiline
  • Viessmann
  • Wienerberger
  • Winsol
  • Zehnder
  • Ytong

Wij garanderen dat deze ontvangers de nodige technische en organisatorische maatregelen zullen nemen ter bescherming van de persoonsgegevens. Indien de betrokkene niet wenst dat de persoonsgegevens worden overgemaakt aan derden en de verwerking louter is gebaseerd op de toestemming van de betrokkene, kan de betrokkene zich hiertegen verzetten op elk ogenblik middels zijn recht op bezwaar of zijn recht op gegevenswissing.

De bewaartermijn van de persoonsgegevens bij ons bedraagt 2 jaar. Bij verloop van deze termijn worden de persoonsgegevens automatisch verwijderd uit het systeem. De persoonsgegevens verwerkt voor personeelsbeheer zullen worden bewaard gedurende de termijn die noodzakelijk is om aan de wettelijke vereisten te voldoen (onder andere op het gebied van boekhouding en sociale wetgeving). Indien wij de persoonsgegevens na verloop van de bewaartermijn nog verder wenst te gebruiken, zullen wij hiervoor opnieuw toestemming vragen.


2.3. Uw rechten

Overeenkomstig de geldende regelgeving beschikt u op eenvoudig verzoek over een wettelijk recht op gratis toegang tot uw persoonsgegevens teneinde deze aan te vullen, te verbeteren, te wijzigen, te verwijderen of over te dragen. U beschikt eveneens over het recht om u op eenvoudig verzoek kosteloos te verzetten tegen de verwerking van uw persoonsgegevens voor doeleinden zoals direct marketing.

Meer specifiek heeft de betrokkene overeenkomstig de geldende regelgeving en onder de geldende voorwaarden de volgende rechten:
Recht op inzage: de betrokkene heeft steeds de mogelijkheid om zijn persoonsgegevens (incl. verwerkingsdoeleinden, categorieën van persoonsgegevens, verwachte opslagtermijn) op te vragen ter inzage.
Recht op rectificatie: de betrokkene heeft steeds de mogelijkheid om zijn persoonsgegevens te laten verbeteren of aan te vullen.
Recht op gegevenswissing: de betrokkene heeft onder voorwaarden de mogelijkheid om op simpel kosteloos verzoek de verwijdering van zijn persoonsgegevens te vragen.
Recht op beperking van de verwerking: de betrokkene heeft onder voorwaarden de mogelijkheid om een beperking van de verwerking van zijn persoonsgegevens naar de toekomst toe te vragen.
Recht op bezwaar: de betrokkene heeft onder voorwaarden de mogelijkheid om een bezwaar in te dienen tegen de verwerking van zijn persoonsgegevens voor onder meer direct marketing doeleinden.
Recht op overdraagbaarheid: de betrokkene heeft de mogelijkheid om zijn persoonsgegevens in een gestructureerde, gangbare en machine leesbare vorm te verkrijgen en over te dragen aan derden.

Indien u één van deze rechten wenst uit te oefenen, kan u ons schriftelijk contacteren via het e-mailadres privacy@bouw-energie.be hetzij via de bovenstaande contactgegevens. Wij nemen binnen 30 dagen na uw verzoek contact met u op.



Cookieverklaring

3.1. Het opslaan van cookies

Wij streven ernaar om u duidelijk te informeren over de wijze waarop cookies op onze websites worden gebruikt en waarop ze op uw toestel (computer, tablet, smartphone, etc.) worden opgeslagen om zo uw bezoek aan onze websites aangenamer te maken en beter af te stemmen op uw behoeften en voorkeuren.


3.2. Wat zijn cookies en waarom gebruiken wij cookies?

Cookies zijn kleine data- of tekstbestanden die op uw computer of mobiel toestel worden geplaatst en opgeslagen wanneer u een website bezoekt. Cookies helpen ons om uw bezoek aan onze website te optimaliseren door een aantal nuttige taken uitvoeren, zoals het verbeteren van de beveiliging van een website en van de algemene gebruikerservaring. Zo kan de website de pagina’s die u heeft bezocht en uw voorkeuren (zoals gebruikersnaam, taal, lettergrootte en andere voorkeuren) onthouden zodat u die niet bij ieder bezoek aan de website opnieuw hoeft in te vullen. Andere cookies moeten een analyse van informatie toelaten zoals het aantal bezoeken op een website. Nog andere cookies worden gebruikt voor marketingdoeleinden.

Om optimaal gebruik te maken van onze website is het daarom aan te raden om cookies te activeren en/of te aanvaarden op uw computer of mobiel toestel. Zonder ingeschakelde cookies zijn wij niet in staat om u een probleemloos bezoek op onze website te garanderen, aangezien de kans bestaat dat uw bezoek wordt onderbroken of vertraagd en dat u geen toegang heeft tot bepaalde delen van een website of deze niet kan gebruiken. Indien u niettemin wenst om de cookies te verwijderen of te blokkeren, kan u uw browserinstellingen aanpassen.

Hoewel de meeste internetbrowsers standaard zijn ingesteld om cookies te aanvaarden, kan u de reeds geplaatste cookies verwijderen en het plaatsen van nieuwe cookies beperken of blokkeren door uw browserinstellingen aan te passen. De wijze waarop de browserinstellingen kunnen worden aangepast, verschilt per browser. Meer informatie over uw browserinstellingen vindt u op www.aboutcookies.org of in het "Help"-menu van uw internetbrowser.

Indien u cookies verwijdert of blokkeert, betekent dit wel dat u daarna uw voorkeuren bij ieder bezoek opnieuw moet instellen en dat sommige delen van de website niet (naar behoren) werken.


3.3. Welke cookies gebruiken wij?

Op onze websites worden sessiegebonden (tijdelijke cookies die verdwijnen van zodra u de browser sluit) en permanente cookies (cookies die op uw computer blijven staan, ook nadat u de browser heeft gesloten) gebruikt voor de volgende doeleinden: Processen: Procescookies laten de website functioneren en leveren diensten die u verwacht, zoals navigatie, toegang tot beveiligde zones, etc. Aangezien de website zonder deze cookies niet behoorlijk zou functioneren, zijn de procescookies essentieel.
Voorkeuren: Dankzij de voorkeurcookies kan de website uw voorkeuren in verband met de website onthouden, zoals taal, lettergrootte, etc. Deze cookies zijn niet noodzakelijk, maar ze verbeteren wel de gebruikerservaring, aangezien u uw voorkeuren niet steeds opnieuw moet ingeven.
Beveiliging: De beveiligingscookies worden gebruikt om u te authentiseren, frauduleus gebruik van logingegevens te voorkomen, gebruikersgegevens te beschermen, etc. Deze cookies zijn van wezenlijk belang voor onze beveiligde websites.
Reclame: De reclamecookies stemmen de advertenties die op een website verschijnen af op u door bepaalde informatie over u te verzamelen, zoals het soort websites dat u bezocht, keuzes die door u op websites gemaakt worden, etc. Deze informatie wordt gebruikt om te bepalen welke advertenties er verschijnen.
Prestaties: De prestatiecookies verzamelen informatie over hoe u omgaat met een website. Deze informatie omvat o.a. de pagina’s die u het vaakst bezoekt, uw activiteit op de website en hoe vaak u terugkeert. Deze verzamelde gegevens worden normaal anoniem gebruikt en geanalyseerd (met behulp van Google Analytics) voor statistische doeleinden met het oog op de verbetering van de website en de surfervaring.

Indien u niet wilt dat er gegevens over uw websitebezoek doorgegeven worden aan Google Analytics kan u de Google Analytics Opt-out Browser Add-on (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=nl) downloaden en installeren.



Contact

4.1. Nog vragen?

Wij zijn de verantwoordelijke voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het lezen van deze privacy- en cookieverklaring nog vragen of opmerkingen omtrent de bescherming van uw persoonsgegevens of omtrent cookies heeft, kan u ons contacteren via het e-mailadres privacy@bouw-energie.be hetzij de bovenstaande contactgegevens. Wij nemen binnen 30 dagen na uw verzoek contact met u op.

Voor bijkomende informatie betreffende de bescherming van de persoonsgegevens kan u zich richten tot de Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer te 1000 Brussel, Drukpersstraat 35, tel: 02/274.48.00, e-mail: commission@privacycommission.be, www.privacycommission.be.